A zatem, zaczynamy.
1.Babka zaparzana. Pyszna i wilgotna, długo zachowa świeżość. Choć pewnie nie będzie to potrzebne, bo zaraz zniknie ze stołu.Przepis znajdziecie tutaj.
2. Prosta baba drożdżowa. Nieskomplikowana w wykonaniu i doskonała w
smaku. Będzie ozdobą Wielkanocnego stołu. A może zabierzecie ją w
prezencie dla przemiłej pani domu? Przepis na babę znajdziecie tutaj.
3. Mazurek kajmakowy. Słodki i efektowny. Przepis na niego znajdziecie tutaj
4. No i piękne, jadalne ozdoby Wielkanocne. Świetnie dopełnią bukiet wiosennych kwiatów, albo zupełnie go zastąpią. Mogą być też słodkim prezentem dla Waszych gości. Dzieci je uwielbiają. Wiemy coś o tym. Przepis znajdziecie tutaj.
Życzymy Wam spokojnych Świąt. Nie dajcie się zwariować, w końcu święta to nie tylko, umyte okna i wytrzepane dywany. A stół nie musi się uginać do samej podłogi. Podobno w końcu ma być cieplej, czego Wam i sobie życzymy.
pomysł na jadalne ozdoby cudowny!! chyba jeszcze zdążę zaciągnąć swojego 6-letniego chrześniaka do kuchni, to zrobimy podobne :)
OdpowiedzUsuń