wtorek, 2 kwietnia 2013

TORT BEZMLECZNY ZE ZŁOMKIEM


Niestety wśród dzieci jest wielu alergików. Nie możemy im przygotować tradycyjnego tortu śmietanowego, ale i z takiej sytuacji jest wyjście. Jasny biszkopt przekładamy musami owocowymi. Tutaj, jasny biszkopt i dwa musy, brzoskwiniowy i truskawkowy. No i oczywiście Złomek z masy cukrowej.


3 komentarze:

  1. super, a dokładny przepis można poprosić? biszkopt jest tradycyjny czy bezglutenowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Biszkopt jest tradycyjny, ze zwykłej mąki i jajek.
      Musy zrobiłam z brzoskwini w puszce zmiksowanych i dodana żelatyna rozpuszczona w syropie z brzoskwiń, drugi mus to zmiksowane truskawki mogą być mrożone, świeże, albo z domowej konfitury i żelatyna.
      Do zrobienia takiego tortu potrzebna będzie obręcz, musy muszą zastygać w lodówce, bez obręczy wypłyną. Na wierzchu galaretka z torebki ale może być też swojej roboty.
      Jeśli nie chcesz używać żelatyny, można spróbować z agarem.

      Usuń
  2. Piękny tort. Gratuluje kreatywności

    OdpowiedzUsuń