wtorek, 12 lutego 2013

TORT PIĘTROWY


Na studniówkę w szkole baletowej zamówiono tort piętrowy, wyzwanie zostało podjęte
i powstało takie oto dzieło :-)


Trzy torty śmietanowe różnej wielkości 
(zrobione jak tu) , 
boki obsypane wiórkami kokosowymi 
(bardziej dla koloru niż smaku;), 
wierzch oblany białą czekoladą,
napis i baletki z masy cukrowej.



 
Jak zwykle największym wyzwaniem okazał się transport, 
ale na szczęście wszystko się udało :-)

8 komentarzy:

  1. Piękny!! Puenty boskie!!!
    Podziwiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak "puenty" nie "baletki".
      Dziękujemy :-)

      Usuń
  2. Dziewczyny niezłe cuda tutaj robicie :)))
    pozdrawiam i życze kolejnych ciekawych inspiracji :)
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy i pozdrawiamy Smakowy Raj ;-)

      Usuń
  3. Cudny, mam pytanie czy używają panie wsporników ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy, a konstrukcja jest autorska :-)
      Na środku najniższego poziomu jest okrągła podpora na której leży podkładka i kolejna warstwa tortu, i w niej też jest okrągła podpora (już mniejsza) i na niej jest oparte ostatnie piętro (na podkładce).
      Łatwiej to zrobić niż opisać ;-)

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Dziękujemy zapraszamy do udziału w konkursie na naszym blogu.

      Usuń