czwartek, 21 lutego 2013

ELEGANCKI TORT W BIAŁEJ CZEKOLADZIE




Tort kawowy oblany białą czekoladą i ozdobiony masą cukrową 
w swej prostocie wygląda bardzo elegancko.
Pod polewą z białej czekolady kryje się lekko czekoladowy biszkopt nasączony alkoholowym ponczem i przełożony kawową bitą śmietaną z dodatkiem wiśni. 


 Niezawodna kompozycja smaków plus prosta dekoracja złożyła się na ten elegancki tort, 
który mimo swojej wielkości (średnica ponad 30 cm) i wagi (ponad 3 kg:) wygląda 
lekko i zgrabnie :-)


9 komentarzy:

  1. wygląda super! biała czekolada pięknie go oblała!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. obejrzałam właśnie chyba cały blog :)
    niesamowite talenty się tu ukazują. pięknie!
    a ten torcik... cudo!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny, delikatny, a te kwiatuszki i kokarda dodają mu uroku.

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudne zdjęcia!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    OdpowiedzUsuń
  5. Imponujący!!!
    Pozdrawiamy :):)
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo dziękujemy za miłe słowa, jesteście wspaniałe :-)

    OdpowiedzUsuń