środa, 11 czerwca 2014

LODY BANANOWE - SZYBKO I BEZ MASZYNY

Pogoda piękna, trzeba się nią ciszyć. 
A ciesząc się nią, najlepiej schładzać się pysznymi domowymi lodami.

Do lodów potrzebne nam będą:

bardzo dojrzałe banany - im dojrzalsze tym lepiej
łyżka masła orzechowego
łyżeczka rumu
rodzynki
orzechy 
 Jednym słowem co kto lubi.
Można dodać wszystkie, albo nic.

Banany obieramy kroimy na plastry i zamrażamy, 
najlepiej na talerzu czy tacy, szybciej się zamrożą.
Zamrożone plasterki mielimy blenderem na gładką masę. Teraz dodajemy wybrane dodatki. Jeżeli dodajemy masło orzechowe, czy rum - mielimy dalej blenderem, orzechy, rodzynki wkręcamy w lody już ręcznie, żeby się nie rozpadły.

Lody można zjeść od razu, będą kremowe, lub jeszcze domrozić.

Jeśli trzeba można dodać trochę cukru, wszystko zależy od słodyczy bananów i waszego smaku.

Pysznie, prosto dietetycznie!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz