piątek, 30 marca 2012

TORT PŁYTA WINYLOWA


Dla wyjątkowej osoby, zamówiono wyjątkowy tort. W poprzednim poście widzieliście przygotowania, teraz już skończony, czeka na sobotnią imprezę. 
Tort w kształcie płyty winylowej.
Fantastyczny, mocno czekoladowy biszkopt, nasączony ponczem z dodatkiem whisky, przełożony bardzo mocno czekoladowym kremem i ozdobiony masą cukrową.

Krem czekoladowy własnego pomysłu:
do roztartego masła, dodajemy żółtka ukręcone z odrobiną cukru i dużo gorzkiej czekolady.
Szukamy inspiracji gdzie się da, wyciągamy z przeróżnych przepisów to co najlepsze, dodajemy coś od siebie i wychodzi nam coś pysznego.

  Tort z tych wytrawnych, na specjalną prośbę, gdyż goście podobno nie przepadają za słodyczami. Mamy nadzieję, że ten tort sprawi, że się nawrócą.

 
  ostatnie poprawki




7 komentarzy:

  1. po prostu podziwiam. wspaniały talent.

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam,
    Wczoraj miałam przyjemność zajadania się tortem dla DJ'a Tie;-) Zastanawiałyśmy się z koleżanką (żoną DJ'a TIE;-), jaki tort byłby odpowiedni dla solenizanta oraz gości, którzy nie przepadają za tortami;-) znalazłam zdjęcie tortu w necie, koleżanka przesłała Paniom wzór i tak oto wczoraj został "on" dostarczony do mojego domku. Tort był przepyszny i do tego stwierdzenia przyłączają się pozostali goście;-). nie dość, że był ślicznie wykonany, z mega precyzją, to tak jak ślicznie wyglądał, tak samo pysznie smakował;-) bardzo dziękuję w imieniu swoim, solenizanta jak i gości za tak doskonale zrobiony tort;-) Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa. Zrobienie ładnego tortu to sama przyjemność, a zrobienie tortu, który wszystkim smakuje oraz wygląda wspaniale uznajemy za sukces.
      Pozdrawiamy serdecznie - Kobiety Sukcesu ;o))

      Usuń
  3. świetny pomysł;) ślicznie się prezentuje. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy można prosić o dokładny przepis na ten tort? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robimy tort z dwóch niezbyt grubych płatów biszkoptu przekładamy i pokrywamy kremem odpowiednim do tortów w stylu angielskim, czyli na bazie tłuszczu. I schłodzony tort pokrywamy masą cukrową.

      Usuń