piątek, 2 marca 2012

TORT BEZOWY


Wspaniały torcik bezowy z kremem pomarańczowym, delikatnie udekorowany gorzką czekoladą.

 

Czasem zostają nam białka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Jeśli nie mamy czasu i chęci na robienie bezy od razu, białka wsadzamy do zamrażarki i tam sobie czekają na swoją kolej. 
W odpowiedniej chwili rozmrażamy je i mamy gotowy materiał na bezę. Pamiętajcie, że beza chłonie wilgoć i wtedy mięknie, więc jeśli przełożymy ją bitą śmietaną -musimy zjeść go tego samego dnia, no mus - to mus ;-) 
Ten tort przełożyłyśmy bitą śmietaną z żelatyną i sokiem z pomarańczy. Całość polałyśmy delikatnie gorzką czekoladą - oj pasowały te smaczki do siebie. 
No i musiałyśmy zjeść to cudo tego samego dnia.
I wiecie co?? Udało się!!

BYŁ BOSKI!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz