Pogoda piękna, trzeba się nią ciszyć.
A ciesząc się nią, najlepiej schładzać się pysznymi domowymi lodami.
Do lodów potrzebne nam będą:
bardzo dojrzałe banany - im dojrzalsze tym lepiej
łyżka masła orzechowego
łyżeczka rumu
rodzynki
orzechy
Jednym słowem co kto lubi.
Można dodać wszystkie, albo nic.
Banany obieramy kroimy na plastry i zamrażamy,
najlepiej na talerzu czy tacy, szybciej się zamrożą.
Zamrożone plasterki mielimy blenderem na gładką masę. Teraz dodajemy wybrane dodatki. Jeżeli dodajemy masło orzechowe, czy rum - mielimy dalej blenderem, orzechy, rodzynki wkręcamy w lody już ręcznie, żeby się nie rozpadły.
Lody można zjeść od razu, będą kremowe, lub jeszcze domrozić.
Jeśli trzeba można dodać trochę cukru, wszystko zależy od słodyczy bananów i waszego smaku.
Pysznie, prosto dietetycznie!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz